Άννυ Μπενέτου

Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Εταιρεία Θετικής Ψυχολογίας - ΕΕΘΕΨΥ

Η Άννυ Μπενέτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Έχει συνεργαστεί με πολλά πλαίσια στην Ελλάδα και το εξωτερικό  (Council of Europe, Elix, OMEP,  Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, Υπουργείο Παιδείας – ΙΔΕΚΕ,  Εκπαιδευτήρια Δούκα, κ.α) κάνοντας ομιλίες,  βιωματικά σεμινάρια και ομάδες για το ευρύ κοινό, για γονείς, εκπαιδευτικούς, εφήβους. Από το 2006, συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αθηνών ως εκπαιδεύτρια σε σεμινάρια διά ζώσης ή ηλεκτρονικά καθώς και σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα. Eργάζεται ιδιωτικά ως συμβουλευτική ψυχολόγος στο κέντρο Έρεισμα – flourishing lives του οποίου είναι συν-ιδρύτρια και επιστημονική υπεύθυνη.

Την τελευταία δεκαετία μελετάει, διδάσκει και γράφει  για την ευτυχία και την απόλαυση της ζωής.  Το αγαπημένο της κομμάτι στη δουλειά της είναι να βοηθάει τους ανθρώπους να ονειρεύονται,  να είναι ευτυχισμένοι.

Από το 2008 εκπροσωπεί την Ελλάδα στο European Network for Positive Psychology.  Είναι ενεργό μέλος και εκπαιδεύτρια της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας οργανώνοντας σεμινάρια και ομιλίες σε σχολεία, εταιρίες και οργανισμούς.

Talks