Νίκος Δημητρίου

, The Pin Project

Γεννήθηκε στην Χαλκίδα τον Απρίλιο του 1983. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 2007 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Warwick στην Αγγλία. Στο ενδιάμεσο είχε προλάβει να υπηρετήσει την μαμά πατρίδα και σε ηλικία 24 ετών βγήκε στον επαγγελματικό στίβο έχοντας όλα τα «υποχρεωτικά» προσόντα για να πρωταγωνιστήσει. Παρ’ όλο που υπήρχε ο στόχος και το κίνητρο, ποτέ δεν βρήκε κάτι να τον γεμίσει πραγματικά και κατάφερε να αλλάξει 4 εταιρείες σε πέντε χρόνια μόνο και μόνο επειδή βαριόταν ή δεν είχε πλέον ενδιαφέρον & προοπτική.

Μετά από 5 συναπτά έτη ενασχόλησης με το επαγγελματικό αντικείμενο του Logistics & Operations Management, αποφάσισε να κάνει στροφή στην «καριέρα» του και να γυρίσει σελίδα. Έχοντας πάρει πραγματικά ελάχιστα πράγματα από τον αβυσσαλέο κόσμο των επιχειρήσεων, της στρατηγικής, της πολιτικής, των συμφερόντων & του ανταγωνισμού και σε συνδυασμό με την κοινωνική και μετέπειτα οικονομική κατάρρευση αξιών & ηθών, τον Απρίλιο του 2012 τελικά κάνει το όνειρό του πραγματικότητα -με την βοήθεια και απόλυτη υποστήριξη της συντρόφου του. Τα παρατάει όλα, αφήνει πίσω του την Ελλάδα της ύφεσης και ταξιδεύει στον κόσμο.

Έχοντας βαφτίσει αυτό το ταξίδι χωρίς ημερομηνία επιστροφής “Pin Project”, από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι και σήμερα, ο Νίκος μαζί με την Γεωργία έχουν καλύψει πάνω από 100.000 χλμ με τον Ζήκο (ένα τζιπ) & τη Χαρά (ένα βαν), έχουν επισκεφθεί πάνω από 45 χώρες σε Ευρώπη, Αφρική & Αμερική, μα πάνω απ’ όλα έχουν κάνει αμέτρητους φίλους & έχουν μπει σε διάφορα σπίτια, έχουν γεμίσει τις κάρτες μνήμης του μυαλού τους με μοναδικές εικόνες και εμπειρίες και τελικά κατέληξαν στο τι θα ήθελαν να κάνουν όταν μεγαλώσουν, ταξιδεύοντας 😉

Talks